Fördelar med att köpa brudklänning i butik! 

Idag kan nästintill allt klickas hem på internet. Det är bekvämt, du kan komma billigare undan och du sparar tid. Detta kan därför locka många blivande brudar att göra sitt inköp av brudklänning digitalt. När det kommer till bröllopsklänningen finns det dock flera anledningar att avstå. Vi listar alla fördelar med att köpa brudklänning i butik och hur upplevelsen är hälften av köpet! 

Upplevelsen en del av bröllopet 

Att prova olika bröllopsklänningar i butik ger dig en direkt uppfattning om vad för slags stil på klänning du vill ha och passar i. Med ett stort utbud kan du testa dig fram mellan olika stilar och former om du inte redan har en klar bild av hur du vill se ut som brud. Du kan även direkt se vad du skulle behöva ändra eller justera på klänningen beroende på hur den sitter på din kropp, om du vill öppna upp eller gör den mer åtsittande vid vissa partier.  

Att prova bröllopsklänningar i butik är även en underbar upplevelse för många brudar som sedan ser tillbaka på provningen som ett minne för livet. Här kan du ta med din mamma, dina tänkta brudtärnor eller andra vänner som du litar på för deras åsikter och göra det till en heldag med brunch, champangefrukost och andra aktiviteter. 

Se även till att fotografera de olika alternativen som du står mellan. Detta gör att du kan titta tillbaka på fotona efter provningen då det kan bli svårt att minnas detaljer med tanke på alla de klänningar du kommer prova under dagen.  

Ta hjälp av butiksbiträdet 

Personalen i bröllopsbutiker har en otrolig kompetens och erfarenhet när det kommer till brudklänningar och provning av klänning utefter kroppstyp, vilka slöjor som passar vilka klänningar och mycket mer. Här kan du ställa alla dina frågor till proffsiga butiksbiträden som finns där för att du ska hitta din drömklänning. Du kan med fördel prova olika storlekar och modeller tillsammans med personalen som ger sin expertis.

En god idé är att boka in en tid hos önskad butik i god tid eller besöka butiken under en vardag då de förmodligen har färre kunder för att du ska kunna få den hjälp och service du behöver. När du provar brudklänning kan det vara bra att ha med liknande skor som du tänkt ha på bröllopet för att se hur lång klänningen blir med klackar.

Om du tänkt ha en håruppsättning på ditt bröllop, tänk då på att även sätta upp ditt hår under provningen så du får en bättre helhet kring hur det kommer se ut på din stora dag.   

Du får bättre kvalitet 

Om du köper brudklänning från nätet är det svårt att veta vad för kvalitet klänningen har innan du får hem den. Att endast se en klänning på bild ger många gånger inte den verkliga bilden av både tyg, passform och detaljer. Även om hemsidan säger att klänningen kommer från ett välkänt märke finns det en stor risk att det är en kopia.  

Att istället köpa brudklänning direkt i butik ger dig en större säkerhet när det kommer till kvalitet, hur klänningen sitter på din kropp och du kan vara säker på att klänningen är äkta om du köper ett dyrare varumärke.  

Hitta passande accessoarer  

Förutom brudklänningar har bröllopsbutiker även ett stort utbud av både slöjor, väskor, underkläder, skor och håraccessoarer. Här kan du därför hitta allt du behöver till klädseln för ditt bröllop på en och samma plats. Att dessutom kunna hålla i både kläder och accessoarer samt känna på både tyg och material innan du gör dina köp gör att du kan känna dig nöjd och säker på dina klädval.  

Lämna en kommentar