Hur väljer man rätt bröllopsresa?  

Har ni fullt upp med att planera inför ert bröllop inklusive bröllopsresa? Att välja rätt bröllopsresa kräver en hel del planering och är den första resa ni kommer göra tillsammans som gifta. Men vad bör man tänka på inför valet av destination och hur tidigt behöver ni boka? Vi går igenom allt inför er bröllopsresa! 

Val av resa 

En bröllopsresa eller smekmånad som det även kallas blir er första resa som gifta och är någonting som många väljer att investera i efter ett bröllop. Att välja rätt bröllopsresa för er kan sätta en del press på både val av resa och budget för vald destination, men här kan ni slippa en hel del stress genom en god planering.  

Det första ni behöver göra är att sätta er ned och måla upp er vision över vad för slags resa det är ni vill göra. Vill ni åka till ett tropiskt klimat och slappna av på en sandstrand eller är ni ett par som hellre föredrar en resa med spänning fylld med aktiviteter? Om ni har helt olika förväntningar av er bröllopsresa är det alltid en god idé att kompromissa och välja en destination som har både och. 

Hur tidigt behöver ni planera resan? 

Att planera in er bröllpsresa så tidigt som möjligt ger er fler möjligheter till att hitta det bästa boendet för er och bäst erbjudanden på flygbiljetter. Tänk på att er bröllopsresa är en resa ni bara gör en gång i livet som kommer bli ett starkt minne, så här lönar det sig att lägga ned extra tid för att det verkligen ska bli rätt. 

Försök att planera in er resa i lugn och ro så det inte blir en stress att hinna med allt precis innan bröllopet. När ni kommit fram till rätt resmål för er är det dags att börja göra en god research över resmålet. Vad vill ni hinna med under er resa och vilka platser vill ni uppleva? Ta gärna hjälp av ett resebolag som kan hjälpa er skräddarsy den perfekta bröllopsresan för er. 

När vill ni åka på bröllopsresa? 

När ni vill åka på er bröllopsresa är även viktigt att bestämma innan bröllopet. Många väljer att åka i direkt anslutning till bröllopsdagen, medan andra vill kunna landa lite och varva ned innan man beger sig iväg på resa.  

Ert val av destination kommer även påverka när ni föredrar att åka på er resa. Om ni exempelvis har valt en exotisk destination, men ert bröllop äger rum mitt under destinationens regnperiod är det bättre att boka in resan längre fram istället för att hamna i ett tropiskt monsunregn. 

Budget för bröllopsresan 

Budgeten för er resa är en av de mest väsentliga punkterna för hur långt bort och vad för typ av resa ni kan göra. Genom att planera i god tid har ni större möjligheter att spara in till er drömresa. Tänk även på att ni inte behöver åka väldigt långt för att kunna njuta på en sandstrand med palmer. Ett flertal destinationer i Europa erbjuder sol, bad, avkoppling och romantiska nätter. Grekland, Spanien, Italien och Frankrike är alldeles utmärkta resmål för en bröllopsresa där ni med fördel kan kombinera strand med kultur. 

Om ni däremot vill komma längre bort till mer tropiska platser som Karibien, Bali eller Maldiverna så kommer ni behöva en större budget att kunna röra er med. En god idé är att önska er bidrag till er smekmånad från era gäster istället för att få en bröllopsgåva. Om det är fler av era gäster som går ihop kan ni lyckas samla ihop en rejäl slant till er resa.  

Lämna en kommentar