Arrangera ditt eget vinterbröllop!

Har du alltid drömt om ett vinterbröllop och nu står du inför den stora planeringen med allt som ett bröllop innebär? Om du saknar inspiration och idéer till ditt drömbröllop i vintermiljö kan du vara lugn. Vi listar i denna artikel allt du behöver ha i åtanke inför din stora dag för att göra den så minnesvärd som möjligt. 

Arrangera ditt eget vinterbröllop med stil! 

Vart ska bröllopet äga rum? 

Det första du behöver ha i åtanke är att ha en vision över platsen där du vill att bröllopet ska äga rum. Vill du ha ett romantiskt bröllop på klassiska bröllopsplatser som exempelvis en herrgård eller ett slott, eller vill du ha en mindre mottagning med endast nära och kära i en mysig lokal?  

När du har bestämt dig för vad för bröllop du tänkt dig och i vilken miljö det ska arrangeras i är det mycket lättare att kunna planera hur du vill att bröllopsmiddagen ska se ut, vad bordsdekorationen ska bestå av, i vilken färgskala ni vill att bröllopet ska ha och bordsplacering.

Det går självklart att kombinera flera olika stilar och färger till bröllopet så att ni ska få ett sådant personligt bröllop som möjligt. Genom att titta på olika inspirationsbilder kan ni bilda er en egen uppfattning kring vad för stil ni vill att ert bröllop ska ha.

Vigsel inomhus eller utomhus 

Bara för att det är ett vinterbröllop som ni planerar att arrangera så betyder det inte att ni inte kan ha er vigsel utomhus. För många är det en dröm att gå längs altaret med lätt snöfall och vit pudersnö i omgivningen. En vigsel utomhus ger även otroligt fina bröllopsfoton speciellt om det snöar lite.

För era gäster kan ni hänga en filt eller renpläd på varje stolsrygg för den som fryser ch ni kan dekorera gången i vackra vinterblommor. Detta ger ett annorlunda, men minnesrikt bröllop för era gäster att gå på. 

Om ni istället väljer att ha vigseln inomhus, se till att det går i vintertema för att passa känslan av ert bröllop. Även här kan ni använda er av plädar som smyckar stolarna och ha gärna detaljer i trä i rummet med exempelvis tunnor som dekoration eller trä för alla stolar som era gäster ska sitta på. 

Design på brudbuketten 

När det kommer till brudbuketten för ditt vinterbröllop kan du självklart välja att ha en färgkombination av de blommor du tycker om som mest.

Men om du verkligen vill gå i ett vintertema kan det vara passande med mycket vita och blåa toner, tillsammans med gröna kvistar, granris eller kottar som smyckar buketten och ger det lilla extra.  

Dekorationer är A och O  

Dekorationer för ditt bröllop är otroligt viktig för att bröllopet och middagen ska kännas enhetlig. Är du en person som vill ha massvis med blommor på borden eller föredrar du dem som rekvisita i lokalen?  

Även för uppdukningen av borden kan granris ligga som grund tillsammans med vita blommor, kottar och andra grenar som ger en vintermysig stämning. Här kan ni även använda glödlampor i ljusslinga eller mindre LED-lampor i ljusslingor som dekoration på både väggar och bord. 

På borden är det även trevligt med levande ljus och här kan du bland både silver och guldbestick och detaljer för en trevlig dukning. På många vinterbröllop är det vanligt att man använder både kvistar, blommor och bär efter säsong så rönnbär är en liten färgglad detalj som många på vinterbröllop uppskattar.  

Om ni anlitat en bröllopsplanerare är det oerhört fördelaktigt om ni redan har egna idéer och inspirationsbilder till ert vinterbröllop så att er planerare kan se er vision och göra så ert drömbröllop går i uppfyllelse! 

Lämna en kommentar