Klassiska bröllopsplatser – var ute i god tid för bokning!

Klassiska bröllopsplatser – Att gifta sig är en riktig dröm för många. Flera har haft en idé om hur de önskar sitt bröllop ska gå till, var det ska hållas och så vidare. Men ibland är det inte lätt att hitta en bra plats för att hålla vigseln. När man har en önskan om hur allting ska se ut är det väldigt lätt att hitta fel med alla platser man besöker. Men det finns ett antal platser runt om i Sverige där många väljer att gifta sig.

Oavsett om du vill gifta dig i en kyrka, herrgård eller ute i naturen finns det en plats för alla. Här kommer några klassiska bröllopsplatser i Sverige.

6. Kronovall Slott

Kronovall Slott ligger mellan Brösarp och Tomelilla på Österlen. Det blev uppfört på 1760-talet och byggdes om på slutet av 1890-talet. Slottet ligger mitt emellan två kyrkor ifall du skulle vilja gifta dig i en kyrka, men ha festen i Kronovall Slott. Slottet har en fransk barockstil och bjuder på väldigt fina områden till att fira vigseln.

5. Fulltofta Slott

På femte plats kommer Fulltofta Slott. Det var Charlotte Trolle som uppförde detta slott år 1848, det har sedan tillhört Trolle-släkten i över två hundra år. På 1970-talet såldes egendomen och har sedan dess haft en rad olika ägare. På 1990-talet köpte Anders Jarlskog godset. Både slottet och alla tillhörande byggnader hade förfallits, men har sedan dess renoverats. Fulltofta festsal är den allra senaste nybyggnaden. Den är runt 230 kvadratmeter och har en takhöjd på 5 meter. Hela övervåningen består av en vacker takterrass som byggt i Italiensk granit. Den blev färdig år 2021 och finns belägen i syrenparken.

4. Krägga Herrgård

På fjärde plats kommer en väldigt vacker herrgård som ligger intill Mälaren. Den här herrgården är omringad av en väldigt vacker natur och ligger nära vattnet. Det finns bröllopspaket tillgängliga och du kan få all hjälp du behöver för din stora dag. Det finns flera platser runt herrgården där du kan välja att hålla din vigsel. Det finns även en kyrka i närheten ifall det är vad du letar efter, sedan kan efterfesten hållas vid herrgården.

3. Tjolöholms Slott

På tredje plats kommer Tjolöholms Slott. Det ligger runt fyra mil söder från Göteborg i Kungsbacka Kommun. Slottet byggdes av en svensk-brittisk familj och blev färdigt år 1904. Det har en väldigt mäktig design och inredningen slottet fick när det byggdes har bevarats väldigt väl. Detta är därför en utmärkt plats för alla som vill gifta sig på en plats som bjuder på intressant historia, samt för alla som önskar att de kunde gifta sig i en brittisk lokal, men inte har möjlighet att resa till Storbritannien. Här finns det även festvärd som kan hjälpa till med alla önskningar du har om bröllopet.

2. Seglora Kyrka

På andra plats kommer Seglora Kyrka som ligger på Skansen. Detta anses vara den mest populära platsen för vigsel i Stockholm. Kyrkan byggdes redan år 1729 och bjuder både på en historisk och personlig omgivning. När du anordnar vigsel här finns det möjlighet att hyra vagn och häst som tar er runt i området. Det ingår blommor och så finns Skansens spelmän tillgängliga ifall du letar efter någon till att spela musik.

1. Grand Hotel, Mölle

Grand Hotel, även kallad Grand Hotel Dahlberg, ligger i tätorten Mölle i Skåne. Det byggdes i början av 1900-talet och övertogs av Ilse och Arne Dahlberg under 1960-talet. Idag drivs det här hotellet av parets dotter och hennes man. Hotellet byggdes i en Jugend-stil samt med nationalromantiska inslag. Det är ett väldigt fint hotell med matsalar som ger fin utsikt över Kattegatt och Öresund, det finns 22 rum och detta är en väldigt populär plats för bröllopsvigslar.

Lämna en kommentar