Välj rätt brudslöja – brudslöjan som passar dig!

Välj rätt brudslöja – En brudslöja är vanligt förekommande på bröllop och symboliserade förr i tiden brudens oskuld genom att täcka brudens ansikte. Idag är den en tradition som hållit i sig, mer på grund av dess romantiska utseende.

Alla väljer dock inte att använda en brudslöja, men dom som vill göra det är nog medvetna om hur många olika varianter det finns att välja bland. Du kan välja mellan korta eller långa brudslöjor, om du vill ha slöjan framför ansiktet eller uppsatt i din frisyr kombinerat med en krona eller ett diadem.  Vilken stil och slöja som än faller dig i smaken hjälper vi dig att hitta rätt!

Varför välja en slöja?

Att bära en slöja kan lägga till en touch av romantik och en elegant känsla till vigseln och fotograferingen. Oavsett inställning och personlig uppfattning är brudslöjan ett romantiskt komplement till brudklänningen. Den kan skapa spänning och en atmosfär av lycka.

Ingenting är rätt eller fel. Det funkar självklart att ignorera tradition, religion eller symbolik. Gå efterdin egna stil och välj det du gillar! Oavsett vad du väljer så är det din åsikt och känsla som är viktigast och en komplett börllopslook gör dig till en oemotståndlig brud.

Saker att tänka på vid val av slöja

Det intressanta med slöjor är ett det nästintill finns lika många val som det gör med bröllopsklänningar. En sak som är viktigt att tänka på är att välja en slöja som matchar din bröllopsklänning och en som matchar klänningens stil och längd.

Tänk även på att välja en modell och färg som passar till din ansiktsform och frisyr. Då frisyrmöjligheterna kan begränsas beroende på vilken slöja du väljer att bära så kan det vara bra att berätta för din frisör eller hårstylist att du tänker bära en.

Vanligtvis är en midjelång eller golvlång slöja bäst. När det kommer till stil så är det generellt sett sant att en enkel brudslöja passar bäst till en mycket detaljerad klänning. Samtidigt som en mycket enkel klänningen passar bra med en slöja som har många detaljer som exempelvis spets eller pärlor.

En vacker slöja kan komplettera din look på bröllopsdagen

Då brudslöjor blivit mycket mer vanligt finns det idag många olika varianter, allt från klassiska till mer moderna. Slöjan kan fästas högt upp på huvudet eller lite längre ner vid nacken och om så önskas så kan frisören fästa den löst så du enkelt kan ta av den efter vigseln. Detta då många brudar väljer att ta av sig slöjan vid första dansen och middagen eller även för att styla om sin frisyr.

Om du vill kombinera olika looks är det ett härligt tillfälle att visa upp olika stilelement – kanske med något din mamma, mormor eller svärmor bar på deras bröllopsdag, något som du uppskattar och älskar eller som gått i generationer.

Smycka din egna brudslöja

Du som planerar att bära en slöja kanske aldrig tänkt på att du kan skapa din egna. Om du inte väljer en design som är allt för avancerad borde det inte alls va för svårt, och det bästa är att du enkelt kan spara pengar och vara snäll emot miljön genom att dra nytta av lättillgängliga tyger.

Har du själv, familj eller vänner en större tyll, gardin eller tyg som inte används? Bara en bit gardin eller tyg kan användas till en underbar brudslöja!

Olika prisklasser

En brudslöja behöver inte alls vara dyr, det finns självklart billigare och dyrare alternativ. För dig som inte känner att lägga ner så mycket pengar på en slöja kan även köpa en begagnad. Många hemsidor säljer ett stort urval olika brudslöjor inom en bra prisklass. Vilken brudslöja du än väljer i slutändan till ditt bröllop, så ska den kännas självklar, perfekt till din klänning och bekväm för just dig och din frisyr!

Lämna en kommentar