Tips till morgongåva efter bröllopsdagen!

Morgongåva – Att ge en morgongåva morgonen efter bröllopsdagen är en mycket fin och uppskattad tradition som på många håll äger rum än idag. Vanligtvis så brukar gåvan vara ett smycke, men förr i tiden så kunde bruden få en hel åker eller ett hus.

Nu förtiden är denna gåva inte bara någonting som brukar ges till bruden. Det börjar även bli vanligt att ge män en gåva. Gåvan ges som en tradition efter bröllopsdagen, första natten ni vaknar tillsammans som ett nygift par. Vi listar olika tips av morgongåvor till din livspartner!

Var kommer traditionen ifrån?

Förr i tiden fungerade morgongåvan som kvinnas pension eller en typ av försäkring och det skulle helst vara en så pass rejäl gåva som möjligt och som mannens ekonomi tillät. Det var vanligt att det rörde sig om pengar eller egendom. Den skrevs då in i hennes testamente som en trygghet om  kvinnans make skulle omkomma.

Men nu förtiden så har morgongåvan ingen praktisk funktion utan det brukar vara vanligast att ge bort ett smycke eller en annan fin minnessak.

Tips på morgongåvor att ge till din nyblivna make eller hustru

Smycke som morgongåva

Ett smycke är en utav de populäraste och mest klassiska morgongåvorna att ge till sin nyblivna make eller hustru efter bröllopet ägt rum. Det är en mycket vacker och värdefull present som kommer komma till god användning under många år och alltid påminna dig om denna fina dag.

Det är en mycket speciell gåva för ett mycket speciellt tillfälle helt enkelt. Det kan vara i form av ett armband, örhängen, halsband eller ett par mycket fina manschettknappar till maken.

Klocka för både män och kvinnor

Om du inte känner för att ge bort just ett par örhängen eller manschettknappar så kan en klocka vara lockande för dig att ge bort. Även det är en mycket populär morgongåva efter bröllopsdagen som du kan ge både till din kvinna eller man.

För att göra denna gåva extra fin och speciell så kan man gravera in ett speciellt meddelande på baksidan av urtavlan. Det gör att ni alltid blir påminda om er bröllopsdag så fort hen tar av sig klockan.

En elegant doft

En parfym är alltid en uppskattad present. Se till att ta reda på din partners favoritdoft och sedan är det bara att slå till. Parfymer är även ofta förknippade med minnen och speciella tider i livet, och varför inte köpa en parfym som din partner kommer förknippa med ert bröllop och resten av era liv tillsammans?

En upplevelse

Självklart uppskattas det att få en fin klocka eller parfym i present men att få chansen att uppleva något nytt tillsammans med en människa som du älskar så mycket är en otrolig känsla. En upplevelse är något som ni båda kommer minnas livet ut och kan ha ett otroligt värde.

Det behöver absolut inte vara den mest spännande upplevelsen som kräver mycket tid och energi för att planera och genomföra. Ett bröllop tar månader att planera och när den stora dagen äntligen ägt rum så kan det vara skönt att äntligen slappna av och få lite lugn och ro. Vad passar då bättre än exempelvis en avkopplande spaweekend tillsammans?

Morgongåva med en personlig gravyr

Att gravera in något personligt på din morgongåva till din käraste gör presenten extra minnesvärd. Det finns ett stort utbud utav presenter som du kan gravera. Det kan vara ett gulligt personligt meddelande på ett armband eller en korthållare. Om din käraste råkar vara en storsnusare så passar det perfekt att ge bort en special graverad snusdosa, vilket är en mycket rolig och personlig present. Kom ihåg att det inte behöver kosta skjortan för att lyckas med din morgongåva!

Lämna en kommentar