Trender för brudklänningar 2023!

Trender inom mode och smink ändras från år till år, detta gäller även modet för brudklänningar. Även om klassiska brudklänningar aldrig går ur tiden kan du hitta nya, romantiska trender att ta inspiration ifrån. Med allt ifrån spets, chiffong och vackra detaljer kan årets brudklänningar falla dig i smaken och bli ditt slutgiltiga val. Vi listar trender för brudklänningar 2023 att hålla ett extra öga på!  

Brudklänningar och mode 

För många är brudklänningen starkt kopplat till vitt, spets och slöja. Men faktum är att det finns en oändlig mängd av brudklänningar för alla stilar och kroppsformer. En del väljer långa, medan andra föredrar korta och för den som vill ha ett enkelt bröllop kan en åtsittande klänning utan detaljer vara ett passande val.  

Varje år kan vi dock se både nya och återkommande trender när det kommer till brudklänningar för att du ska kunna göra ett bättre val beroende på form, bröllopsstil och personlig smak. 

Färger och mönster 

Länge har den klassiska vita klänningen varit nästintill ensam på tronen när det kommer till val av brudklänningar till bröllop. Under senare år har mer diskreta färger som champagne och puderrosa börjat trenda vid val av brudklänningar för den som har velat vara lite vågad. I år kommer vi dock se mer och mer av både mönster och fler färger för vigseln.  

Tänk pastellfärger med långa, chiffonklänningar i färgskalor med allt ifrån pistagegrönt till ljusblått och lila. Denna typ av brudklänning passar bruden som vill komma ifrån normen och det klassiska valet av klänning. 

Ballerinainspirerat 

Det är ingen nyhet att många bröllopsklänningar är starkt inspirerade av balett med tanke på dess tyllekjolar och spetsdetaljer. 2023 är året då bröllopsklänningar kommer vara ännu mer inspirerade av ballerinamodet med allt ifrån material och detaljer. Tänk champagnefärgade kjolar med mycket tyg och tunna spaghettiband för en enkel och romantisk klänning. 

Om du gillar den ballerinainspirerade looken kommer årets detaljer med rosetter, kombinationen av tyllekjol med bodys i pudriga färger erbjuda mycket att välja mellan till din brudklänning. 

Cut outs och 3D-blommor 

Om du vill gå ifrån den klassiska stilen på brudklänningar, men inte vill svänga ut alldeles för mycket kan det vara en god idé att titta lite extra på små detaljer som kan göra en stor skillnad. I år har man kunnat se detaljer som cut outs på klänningar samt romantiska 3D-blommor för det lilla extra.  

Föregående år har man kunnat se mer nude och genomskinliga material, men detta har börjat tonas ned och istället har det lagts mer fokus på form och delar som sticker ut. För en bohemisk stil är 3D-blommor på bröllopsklänningen ett populärt val som gör klänningen personlig och romantisk. 

På catwalken har det synts många klänningar med 3D-blommor på överdelen, medan underdelen av klänningen går i tyll eller spets med håret i en vacker uppsättning för ett romantiskt sommarbröllop. 

Vit kostym 

Föregående år har miniklänningar och jumpsuits blivit trendiga att bära på bröllop, speciellt som ombyte till bröllopsfesten. För den som inte känner sig bekväm att bära brudklänning är den vita kostymen alltid ett säkert kort.  

Här behöver du för den delen inte välja den mest enkla kostymen och känna dig nedklädd, det finns en mängd olika kostymer med utsvängda byxben och smickrande dekolletage att välja mellan. Förutom vita och enkla kostymer kan du dessutom välja en med små detaljer eller broderad utsmyckning för att passa ert bröllopstema bättre och få en mer skräddarsydd look. 

Lämna en kommentar