Så minglar du på bröllop!

Planerar ni bröllop men vet inte hur ni ska styra upp bröllopsminglet för att det inte ska bli stelt och tråkigt för era gäster? Faktum är att det finns en hel del som ni som bröllopspar kan planera in under bröllopsdagen som gör att era gäster blir mer avslappnade så minglet flyter på under kvällen! Så minglar du på bröllop!

Mingel på bröllop 

På ett bröllop samlas ofta en mängd människor med olika bakgrund och ålder från båda parters sida och ofta är det första gången som ens vänner och familj träffar ens partners släkt. Detta kan innebära att det kan uppstå en hel del tystnad eller krystade konversationer. Det är här som mingel kommer in i bilden.

För att era gäster ska känna sig bekväma och lättare kunna samtala med sin bordsgäst så kan ni som brudpar organisera och anordna platser på bröllopet där era gäster naturligt kan starta samtal.   

Genom att vara medveten om att ens gäster kan behöva en knuff i rätt riktning kan man med några små, smarta knep få fram en bra stämning på bröllopet där alla har kul med alla! 

Stationer där gäster kan mötas 

Ett bra sätt att börja småprata med andra på ett bröllop är att skapa platser där olika gäster kan mötas. Genom att så enkelt som att ställa ut ståbord kan ni få ett mer levande mingel då fler kommer vilja ha någonstans att ställa sina glas och det blir då lättare och mer spontant att starta ett samtal.   

Detta innebär dock inte att det inte ska finnas några stolar alls, självklart bör det även finnas platser att sitta på för de som behöver, men för många stolar gör att ni riskerar att få gäster som sitter på samma plats en längre tid istället för att prata med andra på festen.  

Lekar och aktiviteter 

En del föredrar att bröllopet ska ha en del lekar eller aktiviteter för att lätta upp stämningen och för att alla ska delta i någonting tillsammans. Detta kan exempelvis vara att ordna en tipspromenad där frågorna handlar om brudparet. Andra lekar kan vara någonting så enkelt som en fiskedamm eller att ställa ut spel som kubb, twister eller beerpong där ni lättare kan lära känna fler gäster på bröllopet på ett naturligt sätt. 

En annan populär station att ordna till bröllopet är ett fotobås. Här kan gästerna ta bilder tillsammans och dessutom klistra in dem i gästboken. Här kan det vara en god idé att ha en hel del props som gästerna kan leka med i bilderna. Under bröllopets gång kommer fler och fler våga släppa loss och bjuda på sig själva i fotobåset, vilket kan ge goda minnen för livet! 

Ämnen att prata om 

Känner du endast en av de som gifter sig och har ingen bra koll på varken deras vänner eller familj kan det kännas lite obekvämt och ensamt att närvara på bröllopet. Här kan det vara en utmärkt idé att börja mingla runt för att få en roligare kväll och hitta ett roligt sällskap. Du kan börja med någonting så enkelt som att fråga hur de känner brudparet, hur länge de känt varandra och själv berätta hur du känner de som ska gifta sig.  

Sedan blir det betydligt lättare att gå över till frågor om personen du pratar med genom att exmepelvis ställa frågor som vad de jobbar med och vad de gör på fritiden. Du kan även välja att gå fram till personer som också ser ut att inte känna många på bröllopet för att göra det betydligt lättare för både dem och dig.  

Vanliga platser att börja prata med någon på ett bröllop är bland annat kön till dryck, garderoben, toaletten eller rökrutan. Vad du däremot bör undvika är att endast prata om dig själv, kritisera festlokalen eller upplägget för bröllopet och avslöja intima eller pinsamma saker om de som ska gifta sig. Att bestämma sig för att ta initiativ på ett bröllop kan leda till många intressanta diskussioner, nyfunna vänner och en trevlig helkväll med fest!  

Lämna en kommentar