Tips till din möhippa – Gör din dag oförglömlig!

Vid bröllop och möhippor är det ofta någon av dina nära och kära som får hedersuppdraget att hjälpa till att anordna dessa och det finns inga rätt eller fel, endast olika stilar du kan gå efter.  

Inför en möhippa finns det mycket som ska planeras för att bruden ska få en så underbar och minnesrik dag som möjligt. Här nedan listar vi våra bästa tips till din möhippa oavsett om du ska planera din egen eller någon annans möhippa! 

Planering inför möhippan 

Planering är det absolut viktigaste när det kommer till en perfekt möhippa. Det är vanligast att brudens tärnor eller andra närstående står för planeringen av dagen. De bestämmer både när den kommer äga rum och hur själva möhippan kommer se ut med aktiviteter, middag eller resmål.  

Inför planering av en möhippa är det viktigt att ni tagit reda på brudens önskemål och planerar därefter. Det är bruden som kommer stå i centrum under dagen och det är därför extra viktigt att dagen blir helt perfekt enligt hennes preferenser. 

Inbjudningar 

När all planering angående vad ni ska hitta på under möhippan är klar är det dags att bjuda in både vänner och närstående till möhippan. Det är ett mycket bra alternativ att se över gästlistan till bröllopet och sedan välja personer utifrån det.  

Även här är det bra att ha brudens åsikt om vilka hon helst vill ha på sin möhippa för att inte glömma någon som står henne nära. Själva inbjudningarna till möhippan kan ske på olika sätt. En del väljer att skicka inbjudningskort med post medan andra föredrar genom sociala medier eller mail. 

Vart ska möhippan äga rum? 

Någonting som är väldigt viktigt att ha färdigplanerat tidigt är vart själva möhippan ska äga rum. Det är upp till er och bruden själv, om det blir i staden där bröllopet äger rum eller någon annanstans. Att åka iväg på en resa eller liknande är inte alltid optimalt för alla inbjudna och då gäller det även att tänka logiskt beroende på valet av gäster. Här kommer även budgeten in i bilden och hur mycket pengar ni alla känner att ni kan spendera.  

Mat & dryck 

Någonting som är viktigt om möhippan ska äga rum en hel dag är arrangemang av god mat och dricka. Om ni exempelvis blir ganska många på möhippan och tänkt äta på restaurang är det mycket viktigt att boka bord på önskad plats i god tid så era bord på restaurangen är garanterade.  

Restaurang är dock inget måste, det går minst lika bra att anordna en middag hemma hos någon. Om ni väljer att laga middag hemma är det en god idé att dela ut ansvarsområden till de olika deltagare på middagen som exempelvis att en har hand om drickan, och någon annan inköpslistan till maten. Om alkohol ska konsumeras är det även väldigt viktigt att det finns gott om vatten till hands under dagens gång. 

Tema inför möhippan 

Ett roligt inslag inför en möhippa kan vara att ha ett igenomgående tema för hela dagen. Detta kan vara allt ifrån att klä ut er till karaktärer från en film eller utefter ett årtionde. Temat kan helt enkelt egentligen vara vad som helst, det är er fantasi som styr.  

Att klä ut sig på möhippan gör dagen ännu mer personlig och kan leda till en hel del skratt. Finns det något specifikt intresse som bruden tycker om eller har hon en favorit musikgenre eller film? Detta kan då vara ett utmärkt val av tema för möhippan. 

Tips på olika aktiviteter till möhippan 

När det kommer till aktiviteter är det bra att fundera över om det finns någonting specifikt som bruden alltid velat göra. Detta kan exempelvis vara en utomhusaktivitet eller att provsmaka champagne på en vingård. 

Det finns en mängd av olika aktiviteter som ni kan hitta på under dagen –nedan listar vi några förslag på just dessa tips till din möhippa! 

1. Någon slags provning 

En provning av något slag kan vara ett mycket bra alternativ av aktivitet för möhippan. Det finns väldigt många olika provningar att välja bland som champagneprovning, chokladprovning, ostprovning med mera. Att gå på provning är inte någonting man gör varje dag och är en perfekt sysselsättning som en del av er speciella dag. 

2. En spadag 

Om bruden haft det stressigt under den senaste tiden med all planering inför bröllopet och behöver koppla av en stund, så är en spadag ett perfekt alternativ. Lyxa till det med olika behandlingar, bubbel och god mat! 

3. Bungy Jump eller hoppa fallskärm 

Med Bungy jump och fallskärm kommer möhippan bli full av spänning och fylld med skratt. Om äventyr är någonting för bruden så finns det en rad med olika spänningsfyllda aktiviteter att välja bland.  

4. Spela in en låt eller gå på karaokebar 

Att utföra en aktivitet tillsammans som grupp leder till många skratt och fina minnen. Ni kan exempelvis gå på en karaokebar och fylla natten med sång och dans till era favoritlåtar. Om ni däremot vill ta det till en annan nivå är det ett utmärkt alternativ att åka till en studio och spela in en egen låt tillsammans! 

Lämna en kommentar