Bröllopsmiddag på Sundbyholms slott – Mottagning i slottsmiljö!

Bröllopsmiddag på Sundbyholms slott – Att välja eventplats för sin bröllopsmiddag och fest är en viktig del av ett bröllopsplanerande. Oavsett om du väljer att ha ett pampigt och stort bröllop, eller ett mindre för den närmaste släkten och vänner kommer eventlokalen för middag och fest ha en betydande roll för hur dagen blir.  

Om du vill ha ett traditionellt och romantiskt bröllop kan en bröllopsmiddag på Sundbyholms slott vara ett perfekt alternativ! Vi listar vilka valmöjligheter du har för att kunna avgöra om en slottsupplevelse är någonting för dig.  

Vart ligger Sundbyholms slott? 

Sundbyholms slott ligger beläget på den sörmländska landsbygden, cirka en mil norr om Eskilstuna precis intill Mälarens södra strand. Hotellet och herrgården bjuder på vackert landskap i en slottsmiljö med slottsparken precis intill samt en naturskön marina.  

På Sundbyholms slott kan du välja mellan hotellrum som sträcker sig ända från 1600-talet till mer moderna rum med minimalistiska inslag. I slottsbyggnaden kan du avnjuta god mat i restaurangen eller anordna fester i deras festlokaler.  

Om du planerar inför bröllop och vill anordna din bröllopsfest på en romantisk och rogivande plats kan Sundbyholms slott vara just det ni söker. Här nedan listar vi olika valmöjligheter för dig som går i tankarna att anordna ett bröllop på slottet. 

Festlokaler på slottet utefter smak 

Beroende på vad för känsla ni vill ha på er bröllopsmiddag kan ni välja mellan alla restauranger och festlokaler som slottet har, belägna på slottets alla våningar. Ni kan bland annat välja mellan Riddarsalen, Rosa salongen, Övre jakthallen och Slottsvalven som är utsmyckade i olika stilar beroende på vilken känsla ni är ute efter för ert bröllop.

Riddarsalen är utan tvekan slottets mest storslagna lokal. Med högt i tak, stora ljusgivandefönster och kristallkronor hängandes ifrån taket får ni en formell sittning för er bröllopsfest. 

Festmenyer  

Maten på ett bröllop är högst centralt och här gäller det att planera noggrant hur ni vill att menyn ska se ut för att kunna passa samtliga gäster och för att ni ska få en enhetlig middag som ni är nöjda med att bjuda era gäster på. 

På Sundbyholms slott kan ni boka ett bröllopspaket och där få möjligheten att välja mellan att antingen bjuda på en trerättersmiddag eller en buffé för de som tycker att detta låter som ett mer smidigt alternativ.  

Ni har ett flertal olika alternativ av både förrätter, varmrätter och desserter i ert bröllopspaket. Till detta serveras vin, öl, cider eller alkoholfri dryck. Tänk gärna på att skriva på era inbjudningskort att era gäster ska höra av sig i god tid innan bröllopet och ange om de har någon allergi eller liknande för att kunna hitta passande alternativ till middagen. 

Bröllopstårta 

Om ni som brudpar vill att en bröllopsplanerare ska vara ansvarig för flera områden än endast festmaten erbjuder även Sundbyholms Slott bröllopstårtor som bakas i slottets egna bageri. Här kan ni välja mellan minst fem olika tårtor utefter smak och tycke som passar in till resten av ert bröllopsplanerande.  

För de som vill kunna skräddarsy sin bröllopstårta finns även detta alternativ där ni kan välja mellan allt ifrån en tårta med vit chokladmousse till hallon och citrusinslag. Tårtan kan dessutom dekoreras med vackra rosor eller färgglada frukter. 

Bröllopssvit  

Efter en lyckad bröllopsfest är det dags för alla gäster att ta sig hemåt, men för att göra det lättare för er som brudpar kan ni välja att stanna på Sundbyholms slott och spendera er bröllopsnatt där. Sundbyholms slott erbjuder bröllopssviter både i deras herrgård och i Kusken där ni har 12 olika rum att välja mellan.  

Det går även att boka vanliga dubbelrum till övriga gäster om även de väljer att stanna kvar en natt. Lycka till med bröllopsplaneringen!

Lämna en kommentar