Presenttips inför bröllopet

Är du bjuden på bröllop men vet inte vad du ska köpa i bröllopspresent till brudparet? Detta är inte alltid en lätt uppgift, då gåvor ofta är personliga.

Ibland kan det därför behövas lite extra tid och planering för att hitta det som passar. I denna artikel delar vi med oss av presenttips inför bröllopet både i form av saker och upplevelser.

Våra bästa tips på bröllopspresent

Champagneglas

Att köpa några lyxiga och eleganta champagneglas till bröllopet står på många brudpars önskelista. Dessa glas används mest till speciella tillfällen eller högtider, vilket gör att det inte är något som alla redan har hemma. Om du vet med dig att brudparet har en förkärlek  för ett specifikt glasmärke så kan du med fördel köpa champagneglas från samma serie av glas de redan har sedan innan.

För vardagsrummet

Beroende på vilken budget ni har för bröllopspresenten så finns det ofta mycket för vardagsrummet som går hem hos brudparet. Till exempel så kan en snygg och lyxig fåtölj passa bra, och matcha gärna då även detta med ett soffbord för en elegant inredning. Har du tur så har brudparet redan gett förslag på vilken typ av inredning som passar dem och deras hem!

Fina sängkläder

Att investera i ordentligt lyxiga sängkläder i linne eller siden som har lång hållbarhet går ofta många par förbi. Så lyxiga sängkläder är därför ofta en uppskattad bröllopspresent för parets hem. Det som är bra är att du faktiskt inte behöver känna brudparet innan och utan för att kunna köpa dessa set.  

Inredning

Ljuslyktor, ljusstakar och tavlor går alltid hem som bröllopspresenter. Det finns oändligt många stilar av inredning på marknaden som du kan anpassa efter brudparets önskan och stil. Beroende på hur bra du känner brudparet så kan du överväga om du ska köpa en mer spännande inredningsdetalj, eller satsa på mer neutrala toner om du inte är helt hundra på vad som önskas i hemmet.

Pengar, resor och presentkort

Om du har svårt att veta vad som önskas av brudparet och inte vill råka köpa något som faktiskt inte uppskattas så kan vi rekommendera en upplevelse eller ett presentkort. Det är då vanligt att man går ihop med andra gäster så att ni får ihop en lite större summa till en resa eller ett större köp.

Pengar

En del brudpar ber ibland fint om ett bidrag istället för fysiska bröllopspresenter, och även om det kan kännas roligare att köpa någonting så är det säkraste att respektera förslaget.

Resor

Om ni är en större grupp så kan ni gå ihop och tillsammans köpa ett presentkort inför en bröllopsresa. Detta är perfekt om ni vet vilket bolag som de vill resa med då ni inte vill råka köpa ett presentkort som de sedan inte kommer kunna eller vilja använda för just bröllopsresan.

Övriga presentkort

Det finns många presentkort till hemmet som kommer uppskattas otroligt av brudparet. Det är främst hos affärer där det finns ett stort utbud av mycket som nästintill alla hem behöver, såsom hos Cervera och Åhléns. Vill du istället ge brudparet en upplevelse så är ett presentkort på en upplevelse såsom fallskärmshoppning eller spa också ett gott alternativ.

Lämna en kommentar