Att tänka på innan ni lånar till ert bröllop

Ni vet säkert det här redan, men bröllop kan bli väldigt dyra. I genomsnitt beräknas de flesta bröllop kosta mellan 50 000 och 100 000 kronor. Pengar som kanske inte alla har. Helst ska ni dock undvika att använda lån eller krediter för att betala för bröllopet, men det finns fall där det kan vara vettigt att ta ett bröllopslån.

Det bästa är förstås om ni kan planera er bröllopsbudget på bästa sätt och hålla er till det belopp som ni bestämde er för i början av bröllopsplaneringen. Men vi vet också att utgifterna kan gå överstyr och att den totala kostnaden kan bli högre än väntat. Det är därför som vissa par tar bröllopslån.

Vad är bröllopslån?

Det finns ingen särskild typ av lån som är utformad enbart för att finansiera bröllop. Du kan dock finansiera ditt bröllop med ett personligt lån utan säkerhet.

Om ni inte har en stor summa pengar på ert gemensamma sparkonto för att finansiera bröllopet kan ett personligt lån utan säkerhet hjälpa er att täcka de kostnader som ni inte kan finansiera på egen hand.

Dessa lån är vanligtvis ganska lätta att få. I många fall kan ni ansöka om ett bröllopslån online på några minuter. Långivaren kommer att granska er ansökan och om ni blir godkända kommer lånebeloppet att sättas in på ert konto nästan omedelbart.

När kan ett bröllopslån vara lämpligt?

Den största fördelen med att ta ett bröllopslån är att ha råd med ett bröllop utan att behöva tänka på utgifterna för mycket. Något som de flesta par vill undvika när de planerar sin stora dag.

Om båda parter har en god kreditvärdighet kan ni kanske få en hyfsad ränta på lånet. Att ta lånet på längre sikt innebär också lägre månadsavgifter.

Om ni har möjlighet att budgetera för det kan det bli ett snabbt tillskott till er bröllopskassa. Så länge ni inte har något emot att betala tillbaka det under de kommande åren vill säga.

När kan ett bröllopslån vara lämpligt?

När är det inte en bra idé att låna till ett bröllop?

Alla lån är förenade med ett stort ansvar och ni måste överväga om ni verkligen har råd att betala tillbaka lånet eller inte. Om ingen av er har ett välbetalt jobb kanske ni inte vill ta ett lån. Det kommer att göra det svårare för er att betala tillbaka lånet i tid och ni kommer att ha det hängande över er i flera år framöver. År då ni borde njuta av tiden tillsammans utan ångest över era skulder.

Om ni bestämmer er för ett lån, jämför era erbjudanden

Om ni har pratat om det sinsemellan och kanske till och diskuterat det med en rådgivare och kommit fram till att ett lån kan vara en bra idé så kan ni ansöka om ett.

Det rekommenderas dock att ni jämför era erbjudanden innan ni bestämmer er för ett för att vara säker på att ni får det bästa erbjudandet. Ni vill trots allt hitta ett lån med låg ränta i förhållande till era ekonomiska förutsättningar. Ju billigare lån, desto bättre för er gemensamma ekonomi.

Lämna en kommentar