Present till bröllopet

(Texten är sponsrad)

Att bli bjuden på bröllop är väldigt roligt men det kan också väcka en del frågor. Ofta är det lika svårt att veta hur mycket pengar man ska lägga på bröllopspresenten som det är att bestämma vad man ska ha på sig. Att ge en bröllopspresent är ofta en självklarhet, men det är inte alltid lika självklart att hitta rätt present, speciellt inte om man är på en budget.

Presentköp på en budget

En undersökning från den amerikanska sajten Retail Me Not visar att förra årets bröllopsgäster planerade att spendera 1750 kronor på en bröllopspresent till ett syskon, 1400 kronor till en nära vän, 560 kronor till en kollega och 400 kronor till en ytlig vän eller bekant.

Enligt olika forumtrådar om detta ämne på nätet verkar svenskarna tänka ungefär likadant. Självklart väljer en del att köpa något betydligt dyrare medan andra absolut inte har råd att lägga så mycket pengar på en bröllopspresent. Generellt sett finns det inga regler för hur mycket pengar man bör lägga på en bröllopspresent utan det är upp till var och en.

Önskelista

För att  minska antalet frågor och funderingar brukar brudparet skriva ner vad de önskar sig och dela med sig av önskelistan till gästerna. Då får gästerna hjälp på traven och behöver inte fundera i onödan.

Det finns många tips och tricks att ta del av för att lyckas med presentköpet även om man inte har mycket pengar att spendera. Det är enklare att spendera mindre pengar på bröllopspresenter om du handlar dem från budgetbutiker på nätet, istället för att gå till dyrare alternativ eller fysiska butiker.

Detsamma gäller även en förlovningspresent. Gör ditt bästa för att hitta något unikt som passar den kommande bruden och brudgummen och deras kärlek. Ett roligt tips är att besöka loppisar och auktioner. Där kan du ofta hitta mycket unika saker till mycket förmånliga priser. Där kommer du definitivt inte att köpa något som en annan gäst redan köpt.

En upplevelse i bröllopsgåva

Man behöver heller inte ge bort en sak eller produkt. I många fall kan det istället vara betydligt roligare att ge bort någonting som dom eller ni kan göra tillsammans. Är paret två adrenalinjunkies? Då kanske ett fallskärmshopp kan vara på sin plats. Eller är dom kanske åt det lugnare hållet? Då kan en trevlig vandring, ett unikt restaurangbesök, en mysig vinkväll eller en spaupplevelse vara mer passande.

Lämna en kommentar