Peeling – en lång historia

När bröllopsklockorna ringer och det är dags att gifta sig är det viktigt att känna sig vacker och uppskattad. Normalt anlitas någon att sätta upp brudens hår i en vacker kreation och för att sminka bruden på bästa möjliga sätt. Det många glömmer är att det är bra att göra själva underarbetet i ansiktet redan några veckor innan bröllopet – och det genom att använda sig av ansiktspeeling. Gör din ansiktspeeling någon eller några gånger i veckan innan bröllopet för att lägga grunden till en riktigt bra makeup.

Alabaster, olja och salt

Redan i det gamla Egypten år 1550 före Kristus finns det dokumentation att peeling användes av läkare för att behandla hudsjukdomar. Då ansågs det att solbränd hud var ett tecken på en lägre rang i samhället då endast de icke välbeställda vistades ute utan skydd för solen. För kvinnorna i överklassen vad det därför viktigt att så fort som möjligt få bort en eventuell solbränna omedelbart och de sökte därför läkarhjälp för att bli av med den.

Så långt innan Botox och hudlaser så användes det bland annat alabaster, olja och salt för att få bort den icke önskade solkyssta huden. Ett annat tips att förbli vit som alabaster var att använda sig av sur mjölk i ansiktet som en lätt variant av peeling, eller exfoliering som det också kallas.

Vad är peeling?

Peeling är en kosmetisk behandling som avlägsnar döda hudceller eller avlagringar på huden så att den blir ren och fräsch. En peelingkräm eller lösning innehåller ofta små korn som lätt slipar ned huden – och detta kallas mekanisk peeling. Genom peelingen så stimuleras huden att skapa nya hudceller och huden blir därför snabbt vackrare och jämnare.

Komplettera mera

Idag är egentligen mekanisk peeling uppbyggd på samma sätt som i det gamla Egypten och går ut på att lätt peela ner huden för att återskapa ny fräsch hud. Dock är utbudet större idag än då och bör nu även kompletteras med till exempel en bra ansiktsrengöring innan peelingen och en sammandragande återfuktande kräm när peelingen är gjord. Det är också viktigt att du använder produkterna på rätt sätt så att om en kräm heter nattkräm ska den användas på natten och en dagkräm på dagen. Se till att köpa kända märken och kontrollera innehållet samt läs igenom hur varan ska användas så att det blir rätt från början.

Tänk på att grunden till en fin makeup ligger i det arbete du gör innan och att du utför den korrekt och i rätt ordning.

Lämna en kommentar