Lekar till möhippan! – Skapa roliga minnen med den blivande bruden

En möhippa är en stor dag för bruden, men även för alla inblandade och det är vanligast att den anordnas av brudens bästa vän eller av brudtärnan. Inför denna otroliga dag krävs en hel del planering beroende på vad ni vill göra dagen till ära. 

Oavsett hur ni väljer att planera dagen kan det vara roligt att anordna en del lekar. Det höjer stämningen och kommer garanterat lämna hela sällskapet i skratt. Här nedan kan du läsa om flera tips på olika lekar som ni kan ägna er åt under möhippans gång! 

Lekar till möhippan - 15 sekunders leken

15-sekunders leken 

Det är absolut inte ovanligt att de som befinner sig på möhippan inte känner varandra särskilt väl. Därför kan 15-sekunders leken vara en bra start på denna otroliga dag!

Alla i sällskapet får reda på olika saker om varandra och det kan vara någonting som gör att ni bryter isen för dagen. Vardera person får 15 sekunder på sig att berätta lite kort om exempelvis hur de lärde känna bruden.  

Lekar till möhippan - presentleken

Presentleken 

Presentleken är någonting som definitivt kommer uppskattas av bruden och är även ett väldigt roligt sätt för bruden att se hur bra hon egentligen känner sina vänner.

Leken går ut på att alla i sällskapet köper en varsin present till bruden. Bruden ska sedan försöka lista ut vem det är som köpt vad.  

Quiz 

Lekar till möhippan - quiz

Ett quiz är väldigt enkelt att anordna och passar i många olika sammanhang. För möhippan är det ett perfekt tillfälle att leka en quizlek inom önskat område. Det går utmärkt att köra ett av de vanligare quizen som exempelvis ett musik-quiz.  

Ni kan även anordna ett quiz om vem som vet mest om brudens liv eller vem som känner bruden bäst. Det blir en mycket rolig frågesport och ni alla får reda på vem det egentligen är som känner självaste bruden bäst! 

Lekar till möhippan - beer pong

Spela prosecco pong eller beer pong 

Beroende på vad just bruden och resten av sällskapet föredrar kan ni välja att leka några omgångar av beer pong och prosecco pong. Båda lekarna fungerar på exakt samma sätt och är en total stämningshöjare. Dela in sällskapet i två olika lag och börja kasta bollarna! 

Hur väl känner bruden brudgummen? 

Denna lek kan vara ett väldigt roligt sätt att inkludera brudens fästman i leken utan att han är närvarande. Här testar ni bruden och tar reda på hur mycket hon egentligen vet om sin blivande man. För att utföra denna lek krävs det att fästmannen skickar in en video där han svarar på frågor som ni ställt. Sedan sätter ni er tillsammans och tittar på videon.  

Innan ni får höra fästmannens svar på frågan så ska bruden försöka svara. För att göra det hela ännu roligare kan det vara kul att dela ut en belöning när bruden har rätt och ett straff när bruden har fel. Detta är även ett perfekt tillfälle att ta en vilopaus mellan alla aktiviteter. 

Ligga, gifta, döda 

Lekar till möhippan

Detta är en stor klassiker som även kallas för fuck, marry, kill. Detta kan spelas på två olika sätt, antingen på det vanliga viset eller med en liten twist och denna lek är perfekt att köra under möhippan. Ni kan utforma denna lek utefter olika kategorier som skådespelare, fotbollsspelare eller kändisar.  

Inom varje kategori väljer vardera person sedan ut 3 olika personer. Sedan ska bruden berätta vem hon helst ligger med, vem hon vill döda och vem hon vill gifta sig med. Resten av sällskapet får sedan försöka gissa vad bruden väljer bland dessa personer. När alla sedan lagt sin gissning får bruden berätta vad hon valt. Hon får även ge en motivering på varför hon valde som hon gjorde.  

Lämna en kommentar