Lekar och aktiviteter till bröllopet! 

Under ett bröllop finns det en hel del viktiga moment som att skära bröllopstårtan, hålla tal och dansa första dansen. För att bryta av och lätta upp den sentimentala stämningen kan lekar och aktiviteter till bröllopet vara ett perfekt sätt att förgylla middagen på. I denna artikel listar vi några favoriter av av lekar som höjer feststämningen! 

Lekar till bröllop 

När man ska fundera ut vad för slags lekar eller aktiviteter som kommer passa på ens bröllop är det en god idé att tänka på vad som blir roligast både för brudparet men även ens gäster. Även om det finns en mängd olika lekar för mer formella tillfällen är det alltid klokt att modifiera lekarna något för att de ska bli mer personliga samt att de speglar brudparets personligheter.  

Är brudparet mycket extroverta som älskar en vild fest kan man med fördel välja ut lite galna och fartfyllda lekar, medan ett mer lugnt par kanske vill ha mer frågesportslekar till sitt bröllop. 

Involvera er toastmaster 

Om det är bröllopets toastmaster som ska arrangera vilka lekar som ska vara med på bröllopet är det bra med att ha direkt kommunikation både med brudparet och bröllopskoordinatorn för idéer hur lekarna bör se ut och vilka man bör skrota. Detta för att det inte ska bli en dålig stämning på bröllopet. En del fräcka lekar passar kanske exempelvis inte bra till dessa tillfällen när det finns mycket äldre och barn som gäster.  

Ett tips är att skriva ned alla lekar som man tänkt ha med på middagen och föreslå dessa till brudparet och fundera hur man kan göra de lite extra personliga. När tidsschemat sedan skrivs för själva bröllopet är det bra att ha bröllopslekarna med i dessa. 

Lekar och aktiviteter till bröllopet 

Skoleken 

Skoleken är en av de mest populära lekarna på bröllop och blir jättefina minnen att få med på bild. Leken går ut på att brudparet sitter på två stolar med ryggarna mot varandra och byter en sko med varandra så båda har en av varje. Toastmastern för bröllopet läser sedan upp ett antal påståenden där brudparet tar upp den sko i luften som påståendet passar in på.  

Denna lek leder ofta till många skratt då alla gäster kan se vad brudparet svarar, men de kan inte se varandra svar och håller de inte med varandra kan det bli en väldigt rolig stämning på festen.  

Hur väl känner brudparet sina gäster? 

Denna lek går ut på att bröllopsparet står med ryggen mot en skylt där påståenden dyker upp som brudparet ska gissa sig fram till. Gästerna kan se påståendet och om de känner sig träffade ska de ställa sig upp. När brudparet nu ser de som står upp ska de försöka gissa sig fram till vad påståendet kan vara och som är gemensamt för de vänner som står upp. Det kan exempelvis vara ett påstående som “gick i samma grundskola som bruden”. 

Den person som har skrivit alla påståenden bör ha olika slags svårighetsgrader så det blir klurigt för brudparet att inte direkt komma på vad påståendet kan vara. 

Lapp under stolen 

Denna lek är ett otroligt roligt sätt för gäster som inte känner varandra att få en isbrytare på festen. Hemliga lappar med olika uppdrag finns under varje gästs stol och här behöver gästen sedan göra det som står på lappen under bröllopet.

Det kan exempelvis vara att säga ett visst ord varje gång någon skålar, eller klappa händerna när en ny låt börjar. Här behöver man dock ha fingertoppskänsla för vad uppdragen ska innehålla så ingen känner sig obekväm på festen.  

Lämna en kommentar