Klassiska bröllopspresenter

Har du blivit bjuden till ett bröllop och är lite osäker på vad du kan ge brudparet i bröllopspresent? Vi vet att det kan vara lite klurigt ibland att veta vad man ska ge, vad som kommer att uppskattas, hur en klassisk bröllopspresent kanske ser ut och även hur mycket du ska lägga på presenten.

Vad du bör ge baseras vanligtvis på hur nära brudparet du står och vilken typ av relation ni har. För att du ska kunna ge bort en genomtänkt bröllopspresent som kommer att uppskattas kommer vi till undsättning. Vi listar några klassiska saker som passar att ge bort till de flesta brudpar.

Ge bort en slant till smekmånaden

Många brudpar efterfrågar att få pengar till bröllopsresan, istället för en sak till hemmet eller en upplevelse. Att åka på smekmånad kan såklart kosta ganska mycket och en liten gåva till denna så att de kan komma iväg till sin drömdestination kommer därför att vara högst uppskattat.

Men frågan är då, hur mycket ska man egentligen bidra med? Här finns inget rätt eller fel och det är viktigt att du, oavsett relation till brudparet inte känner dig pressad att ge mer än du faktiskt har råd med. Den perfekta summan är därför högst individuell och kan vara allting från några hundralappar upp till flera tusen kronor, om du känner att detta är någonting som du vill ge och har råd med!

Har de efterfrågat sig något speciellt?

Det blir också allt mer vanligt att brudpar faktiskt skickar ut en lista på lite olika saker som de önskar sig på sin bröllopsdag. Fördelen med detta är att du vet att det du köper verkligen kommer att komma till användning, även fast du kanske känner att du inte ger en särskilt personlig gåva. Men hellre detta än att investera i något dyrt som sedan hamnar i skåpet hemma hos brudparet.

Den här listan kan innehålla allting från böcker till köksmaskiner och verktyg. Kika på i vilken priskategori du har råd att välja en present och kanske prata ihop dig med de som du känner så att de inte har köpt samma sak. Ni vill ju inte komma till bröllopet med exakt samma present, om det inte är någonting som är bra att ha många av, som till exempel koppar och glas!

Ge bort en upplevelse

Men du behöver heller inte ge bort en sak eller produkt. Om du står nära de som gifter sig så kanske det istället är betydligt roligare att ge bort någonting som ni kan göra tillsammans. Till exempel ett trevligt restaurangbesök, en mysig vinkväll ute på stan eller en spaupplevelse.

Beroende på vad ni tycker om att göra tillsammans så finns här en chans att vara lite kreativ och kanske boka in er på något som ni har pratat om att göra länge!

Men utöver detta så finns det såklart också massor av andra saker som du kan ge bort och som uppskattas. Gör ett val som passar dig och din budget, ha också i åtanke att det är tanken som räknas!

Lämna en kommentar