Inbjudningskort

En av de första detaljerna i bröllopsplaneringen är inbjudningskorten. Med dem kan man ange tonen och stilen för bröllopet. Ska ni ha ett höstbröllop med sprakande färger eller ett gnistrande vinterbröllop? Drömmer ni om ett bröllop med strandtema eller ett i vårens skira färger? Välj ett inbjudningskort som sätter rätt känsla redan från start. Matcha sedan med vigselprogram, meny, placeringskort, festprogram och tackkort.

För er som vill köpa helt färdiga kort, färdigtryckta med inbjudningstext och kanske namn och vigseldatum på framsidan, finns det företag som har specialiserat sig på detta. Det går att få hela serien tryckt med personlig text och vissa företag kan även trycka era namn på framsidan av korten i blank folie eller blindprägla dem. Att beställa färdigtryckta kort sparar dessutom mycket tid, vilket kan vara värdefullt när det är mycket att tänka på vid planeringen av bröllopet.

Texten på inbjudan kan man formulera helt efter tycke och smak, men det finns några saker som är viktiga att ha med. Datum och klockslag för vigseln och var den äger rum måste stå med. Det är bra att ange vilken typ av förtäring som gästerna kommer att bjudas på. Ett OSA-datum (om svar anhålles) är bra att ha med och telefonnummer eller adress så att gästerna meddelar om de kan komma. Det kan också vara bra att skriva vilken typ av klädsel som gäller för att undvika att någon ska oroa sig över att de ska sticka ut.

Korten bör skickas ut ca sex veckor innan bröllopet. Något som blir mer och mer vanligt är s.k. save-the-datekort. De skickas ut flera månader i förväg så att gästerna kan planera in bröllopet i tid. Detta är särskilt bra om man ska gifta sig i semestertider eller om man har långväga gäster. På dem står det vilket datum vigseln ska äga rum och att en inbjudan med mer information kommer senare.

Lämna en kommentar