Gravidmassage – unna dig en behaglig stund under graviditeten!

Gravidmassage är någonting som kan utföras under första, andra och tredje trimestern.  Om du haft tankar kring att testa gravidmassage så är det ett mycket bra alternativ då det kommer med många fördelar.

Fördelar är exempelvis förhöjt immunförsvar och du känner dig friskare och starkare. Här nedan tänkte vi kika lite närmre på gravidmassage och vad det egentligen innebär.

Hur går gravidmassage till?

Gravidmassage är en slags massage som är speciellt anpassad för gravida kvinnor. Du kan välja mellan både halvkroppsmassage och helkroppsmassage. Båda delarna innefattar olika specifika områden på kroppen och det kan även skilja sig från olika massörer och anläggningar.

Du kommer att få lägga dig på mage på en speciell kudde som är tillverkad för just detta. Under en gravidmassage behandlas flera kroppsdelar som rygg, nacke, skulderblad, baksida och framsida ben och armar. Om det finns någon särskild kroppsdel där du känner jobbiga spänningar och smärta så kan massörer även behandla det.

Berätta för massören tydligt om det finns något särskilt område som du helst önskar att undvika eller fokusera extra mycket på. Då kan det även vara bra att säga till om det finns någon särskild doft som du är extra känslig för. Detta då oljorna massörerna använder kan innehålla parfym. Det är vanligt att gravida har lätt till att må illa och det kan triggas av vissa dofter.

Fördelar med gravidmassage

Som nämnts ovan så finns det en hel del fördelar när det kommer till massage under graviditeten. Bland annat så höjer det immunförsvaret vilket i sin tur även resulterar i att du känner dig både friskare och starkare. När du bär på ett barn, blir du tyngre och det leder till att musklerna kommer behöva arbeta mer. Under graviditet är det därför vanligt att du får ont i rygg och får svullna ben och armar. Gravidmassage är någonting som hjälper mycket och även minskar den jobbiga smärtan.

Utöver det så har gravidmassage även en lugnande effekt på både dig och din bebis. Vissa dagar kan kännas extra jobbiga eller stressiga under graviditeten och gravidmassage är någonting som verkligen kan hjälpa. Det är viktigt att göra något som gynnar dig och som låter dig ta en paus en stund.  En sak som många ser som ett stort plus är just det att huden blir mer elastisk. Detta gör att du får betydligt mycket mindre bristningar eller inga alls.

Hur länge kan jag gå på gravidmassage?

Massage under graviditeten är någonting som kan utföras säkert under första, andra och tredje trimestern. Det är även en aktivitet du kommer uppskatta, då det är fördelaktigt att skämma bort sig själv ibland.

Däremot finns det en del massörer som kan neka din förfrågan om gravidmassage om du befinner dig i första trimestern. Om du känner dig osäker så bör du prata med din barnmorska innan du bestämmer dig för att testa på gravidmassage. Om du är tidigt inne på graviditeten så kommer massagen vara betydligt mycket mildare oavsett. Ta del av alla fördelar en gravidmassage kan ge dig och testa på själv!

Lämna en kommentar