Roliga idéer för Swish-gåvor – kreativ bröllopspresent!

Swish har på kort tid blivit en mycket populär betalningsmetod i Sverige. Det är inte bara snabbt och enkelt att skicka pengar till en vän när man delar på notan eller behöver betala tillbaka några utlägg, utan det är också en innovativ lösning för att ge presenter i form av swish-gåvor.

I en tid där vi alla har nästan allt och det kan vara svårt att komma på vad vi ska ge våra nära och kära, erbjuder Swish en perfekt lösning. Här följer några roliga och kreativa idéer för gåvor som du kan skicka via Swish för att överraska och glädja mottagaren!

Kreativa Swish-gåvor för speciella tillfällen

Ett roligt sätt att använda Swish när du ger bort pengar är att kombinera det med ett specifikt evenemang eller upplevelse. Skicka till exempel pengar med ett meddelande som: ”För en bio med din bästa vän” eller ”Till en lyxig fika på stan”. Detta visar att du har tänkt till lite extra och ger mottagaren friheten att välja när och med vem de vill uppleva gåvan.

Dessa små instruktioner i meddelanderutan skapar en personlig känsla och gör även att gåvan får ett syfte. Ett annat alternativ kan vara att skicka Swish-presenten i samband med en större händelse, som till exempel en konsert eller teaterföreställning. Komplettera gåvan med en länk till evenemangets sida eller skriv: ”Till din favoritartist live! Köp biljetten som du längtat efter.”

Använd Swish för gåvor med teman

För att addera lite extra krydda till din Swish-gåva kan du välja att skicka den med ett särskilt tema. Till exempel, om mottagaren är en bokmal kan du Swisha ett belopp motsvarande priset för en bok och skriva: ”Till nästa kapitel i din bokkollektion”, eller om personen älskar matlagning, ”Till en exotisk kryddblandning som saknas i din samling”.

Temabaserade Swish-gåvor skapar en historia kring presenten och gör den mer intressant. Det visar också att du känner personen väl nog att veta vad de skulle uppskatta. Tanken bakom presenten blir ofta mer värdefull än själva beloppet.

Swish-gåvor som stödjer en god sak

Varför inte kombinera det trevliga med det nyttiga? Swish kan också användas för att ge en prisvärd bröllopsgåva i mottagarens namn till en välgörenhet eller organisation. Kanske har personen ett hjärteprojekt eller en organisation de känner starkt för. Swisha en summa och låt dem veta att pengarna har donerats för att stödja denna goda sak.

Detta kan vara en perfekt gåva för den som redan ”har allt” eller för den som är passionerad kring samhällsfrågor. Det är också ett fint sätt att hedra någons minne vid en begravning eller att hylla någons liv vid en födelsedag genom att stödja en sak de brann för.

Personlig touch genom Swish-meddelandet

Glöm inte bort betydelsen av Swish-meddelandet när du skickar din gåva. Det är här du har möjlighet att lägga till en personlig touch som kan förmedla känslor och tankar. Det kan vara allt ifrån ett internt skämt mellan dig och mottagaren, till ett upplyftande citat eller en enkel hälsning. Att sätta ord på varför just den här personen förtjänar något extra kan vara den detalj som gör att din Swish-gåva sticker ut.

För att verkligen engagera mottagaren, anpassa ditt meddelande till situationen. Till exempel, om någon precis har fått körkort, kanske ett bidrag till deras första biltank med texten ”Till din första frihetsrundtur” kommer sätta ett stort leende på deras ansikte.

Genom att skapa kreativa och personliga Swish-gåvor kan vi inte bara göra livet enklare utan också mer glädjefyllt för våra vänner och familj. Nästa gång du funderar över den perfekta presenten, tänk på att ett Swish kan bli ett minnesvärt sätt att visa uppskattning.

Vanliga frågor

Kan jag skicka Swish-gåvor till någon som inte har Swish?
Nej, för att kunna ta emot en Swish-gåva måste mottagaren ha ett aktivt Swish-konto kopplat till sitt mobilnummer och bankkonto. Det är enkelt att registrera sig för Swish via bankens mobilapp eller internetbank.

Är det säkert att ge bort pengar via Swish?
Ja, Swish är en mycket säker tjänst som används av miljontals människor i Sverige. Transaktionerna är krypterade och skyddade, precis som vanliga banktransaktioner. Se bara till att du har korrekt mottagarnummer och verifiera mottagarens identitet innan du skickar pengar.

Kan jag skicka en Swish-gåva anonymt?
Nej, när du skickar en Swish-gåva kommer ditt namn eller ditt företagsnamn och telefonnummer att visas för mottagaren som en del av transaktionen. Om du vill vara anonym kan du överväga andra sätt att ge din gåva, eventuellt genom en tredje part eller en anonym donation till en välgörenhet i mottagarens namn.

Hur kan jag göra min Swish-gåva mer personlig?
Det bästa sättet att personifiera en Swish-gåva är att använda meddelandefunktionen för att skriva ett unikt och personligt meddelande. Kreativa idéer, väl valda ord och kanske en ledtråd till vad pengarna är tänkta att användas till kan göra din gåva ännu mer speciell.

Finns det en gräns för hur mycket pengar man kan skicka som en Swish-gåva?
Ja, det finns gränser för hur mycket pengar du kan skicka via Swish, och dessa gränser kan variera mellan olika banker och kundtyper. Det är viktigt att kontrollera vilka gränser som gäller för just ditt Swish-konto innan du skickar en gåva.

Kan jag avbryta en Swish-transaktion om jag skickar pengar av misstag?
När en Swish-transaktion har godkänts är den oåterkallelig och kan inte avbrytas via appen. Om du har skickat pengar av misstag bör du omedelbart kontakta mottagaren för att förklara situationen och be om en återbetalning. Om det inte går att lösa på detta sätt, kontakta din bank för ytterligare hjälp.

Kan jag skicka Swish-gåvor på speciella dagar eller tidpunkter?
Swish-appen har inte en inbyggd funktion för att tidsinställa en betalning. Om du vill att din Swish-gåva ska nå mottagaren vid en specifik tidpunkt måste du tyvärr skicka den manuellt vid den önskade tidpunkten.

Lämna en kommentar