DIY bröllop – gör dina egna bröllopstillbehör!

DIY Bröllop – Ditt bröllop är en av de mest minnesvärda dagarna i ditt liv, och många par vill göra det till en unik och personlig händelse. En av de bästa sätten att göra det är genom att skapa dina egna bröllopstillbehör.

Att göra det själv (Do It Yourself, DIY) ger dig möjligheten att anpassa detaljerna efter din smak och samtidigt spara pengar. Här är några kreativa idéer för att skapa dina egna bröllopstillbehör!

1. Bröllopsinbjudningar

Dina bröllopsinbjudningar är det första intrycket dina gäster får av din stora dag. Istället för att beställa dyra tryckta inbjudningar kan du skapa dina egna personliga versioner. Använd tjockt papper och vackra typsnitt för att skapa professionella inbjudningar. Du kan också inkludera handgjorda detaljer som blommor, band eller pärlor för en extra elegans.

2. Brudbuketten

Att göra din egen brudbukett ger dig full kontroll över vilka blommor och färger du vill inkludera. Besök din lokala blomsteraffär och välj blommor som matchar din färgpalett. Det finns gott om DIY-bukettutorials online som visar dig hur du binder samman blommorna med ett vackert band eller snöre.

3. Best man och tärnor klänningar

Om du har best man eller tärnor på ditt bröllop kan du också sy deras kläder istället för att köpa dyra färdiga versioner. Välj ett enkelt mönster och tyg som passar din bröllopsfärg och sy sedan klänningarna eller kostymerna tillsammans. Detta är inte bara ett sätt att spara pengar, utan det skapar också en speciell och personlig känsla för best man och tärnorna.

4. Bröllopssmycken

För bruden är bröllopssmycken en viktig del av hennes utseende. Du kan enkelt skapa ditt eget bröllopssmycke genom att köpa pärlor, kristaller och pärlor och sedan tråda dem på en tråd eller smyckesnålar. Detta gör att du kan anpassa dina smycken för att matcha din klänning och din personliga stil.

5. Gästbok

En gästbok är ett måste på varje bröllop för att dina gäster ska kunna skriva sina önskningar och gratulationer. Istället för att köpa en standardgästbok kan du skapa en egen som passar ditt bröllopstema.

Det kan vara något så enkelt som en bok med tomma sidor som gästerna kan rita och skriva på, eller något mer kreativt som ett träd där gästerna kan lämna sina fingeravtryck som löv.

6. Placeringskort

Placeringskort är en viktig detalj för att organisera sittande vid bröllopsmottagningen. Du kan enkelt göra dina egna placeringskort genom att använda visitkortspapper och vackra typsnitt. Använd dina kreativa talanger för att dekorera dem med blommor, band eller pärlor som matchar din övriga bröllopsdekoration.

7. Bröllopsdekorationer

När det gäller bröllopsdekorationer är möjligheterna oändliga. Du kan skapa dina egna bordsdukar, bordsdekorationer, girlanger och mycket mer. Ett populärt DIY-projekt är att göra pappersblommor i olika storlekar och färger för att använda som dekorationer. De är prisvärda och ser fantastiska ut.

8. Tårta och bakverk

Om du är en skicklig bagare kan du överväga att göra din egen bröllopstårta eller bakverk till bröllopet. Nedan listar vi några idéer till egna bakverk:

  1. Bröllopstårta med blommigt tema: Skapa en vacker bröllopstårta med ett blommigt tema. Använd ätbara blommor som dekoration, eller skapa sockerblommor för en tidlös och elegant känsla.
  2. Naked Cake: Den nakna tårttrenden är fortfarande populär. Skapa flera lager av tårta med minimal frosting, vilket ger en rustik och avslappnad känsla. Du kan sedan dekorera den med färska bär och blommor.
  3. Cupcake-torn: Gör ett imponerande cupcake-torn med olika smaker och dekorationer. Det ger gästerna möjlighet att välja sina favoritcupcakes.
  4. Dessertbuffé: Skapa en mångfald av små bakverk som småkakor, brownies, cheesecakebitar och andra läckra godsaker. Arrangera dem på en dessertbuffé för dina gäster att njuta av.
  5. Tema-bakverk: Om ditt bröllop har ett speciellt tema, som vintage eller strandtema, kan du anpassa dina bakverk efter det. Skapa strandinspirerade cupcakes eller vintagekakor som passar temat.
  6. Märkeskakor: Om du och din partner har favoritmärken eller intressen kan du skapa kakor som är inspirerade av dessa. Om ni exempelvis älskar att resa, kan du göra kakor i form av världskartor.
  7. Bröllopskakor med personliga budskap: Skriv personliga meddelanden eller bröllopsdatum på små bakverk eller kakor för att ge dem en personlig touch.
  8. Bröllopsdonuts: Donuts är ett populärt och lekfullt alternativ till traditionella bröllopstårtor. Du kan skapa en imponerande donutvägg som blir en fokuspunkt vid din mottagning.
  9. Cheesecake: Om ni älskar cheesecake, varför inte ha det som din bröllopstårta? Cheesecakes går att variera med olika smaker och toppings.
  10. Bakverk med familjerecept: Om det finns några älskade familjerecept, som mormors paj eller mammas kanelbullar, kan du inkludera dem i din dessertmeny. Det ger en personlig och hjärtlig känsla till bröllopet.

Oavsett vilken stil du väljer, kom ihåg att testa recepten i förväg och öva på dekorationen så att du känner dig bekväm med att skapa de perfekta bakverken för din speciella dag.

Lämna en kommentar