Checklista inför bröllop

Är du i full färd med att planera dina drömmars bröllop? Att göra detta innebär oerhört mycket tid och planering och vi tycks alltid uppleva en känsla av att vi glömt något. Det är inte alltid lätt att komma ihåg allt och allra minst vart man ska börja, hur detta ska göras och hur vi på allra bästa och smidigast återskapar våra drömmars bröllop för att göra detta till en av våra mest minnesvärda dagar. För att du på ett så smärtfritt sätt ska kunna skapa bröllopet som uppfyller dina önskemål finns det ett par tips och knep för dig att omfamna. Här finner du en checklista som hjälper dig i din bröllopsplanering.

En klar och tydlig planering

Du står här nu i full färd med att planera ditt bröllop. Kanske har du precis förlovat dig eller så har det kommit att bli tid att slå hål i saken. Oavsett situation kan de flesta vittna om att vid planering av bröllop krävs det oerhört mycket tid. Tid och planering är dina bästa vänner när det kommer till bröllop. För att förhindra onödig stress, små missar samt att bli av med känslan av att du glömt bort något viktigt finns det ett par planeringstips för dig att nyttja när du är i ett tidigt skede av din planering. Det kan vara bra att första svara på några grundläggande frågor för att få en överblick över helheten. Vilket teman önskar ni ha? Vilka färger, hur många gäster önskar ni bjuda, när ska bröllopet ta plats? Vilken årstid, utomhus, vilken tid på dygnet? När du har svaret på dessa frågor är det dags för fortsatt planering. Och allra främst bör ni nu bestämma och göra upp en budget.

Tips för bröllopsplanering

När du nu kommit underfund med vilket tema du önskar ha, vilka färger, när bröllopet ska ta plats samt hur många gäster ni önskar bjuda har du en grundidé att utgå ifrån. Det är nu mycket enklare att finna rätt lokal som passar er och era idéer. När du funnit rätt lokal har det kommit att bli dags för övrig planering. Jakten på brudklänningen kan nu starta och du bör göra detta så fort som möjligt om denna kan behöva genomgå några ändringar, att plocka ihop gästlistan, hitta eventuellt värdpar eller toast master samt att börja sökandet efter en bröllopsfotograf om så önskas. Du har nu koll på helheten och det är dags för detaljerna att falla på plats.

  • Att finna rätt brudbukett med färger som passar ditt tema samt att beställa denna och övrig arrangemang av blommor.
  • Beställa dina designade inbjudningar samt att skicka ut dessa, du kan i samma veva beställa tackkorten. Glöm inte bort att sätta ditt ett osa-datum.
  • Finna rätt vigselförrättare som ni önskar ha samt att boka in möten med denne.
  • Att bestämma mat som faller er och ert tema i smaken samt att beställa tårtan. Det finns oerhört bra och professionell cateringföretag som hjälper dig genom hela processen.
  • Boka in samtliga tillbehör som behövs för att anordna den perfekta bröllopsfesten. Detta kan gälla bord, stolar, dekorationer som omfamnar rummet, porslin med fler.
  • Det är nu dags för vigselringar samt önskad gravering.
  • Att skriva en presentlista.
  • Att boka in frisör och make-up artist om detta önskas.
  • Och det kan vara en bra idé att börja öva på bröllopsvalsen för den som kanske inte har kläm på denna.
  • Planera några ”Lära-känna-lekar” för att bröllopsgästerna ska lära känna varandra bättre.

Bortom dessa checkpunkter kan det vara smart att genom hela planerings gång arbeta på dina löften, att till skatteverket skicka in er hindersprövning samt att skriva äktenskapsförord. När du nu fått kläm på dessa bitar kan du vara så säker på att ditt bröllop kan komma att ta form precis så som du önskat och drömt om och det är dags att slå klackarna i taket och att poppa upp bubblet! Njut av er dag, och njut av att ni kunnat skapa en dag värd att minnas för resten av livet.

Lämna en kommentar