Planera en lugn möhippa 

Det är vanligt att möhippor har mycket fart och fläkt med många aktiviteter inplanerade. Idag börjar det dock bli allt vanligare med en lugn möhippa med färre deltagare och ett lugnare tempo. Vi hjälper dig planera en lugn möhippa och vilka slags aktiviteter ni kan ta del av! 

Traditionell möhippa 

Möhippor är likt bachelor parties en festdag där bruden och hennes närmaste vänner lever ut en dag exakt hur galen och spontan dag som möjligt. Detta göra man för att fira kärleken, men samtidigt ge den blivande bruden en sista dag att vara singel innan bröllopet äger rum. Det är därför vanligt att man dricker alkohol, utsätter bruden för en del pinsamma situationer med aktiviteter som accepteras just för att det är en möhippa.  

Men en möhippa behöver dock inte ha med varken alkohol eller tävlingar och aktiviteter för att skämma ut bruden, en lugn möhippa i goda vänners lag kan göra susen och vara precis det bruden vill och behöver innan sitt bröllop.  

Möhippans destiantion 

En av de viktigaste delarna av en möhippa är destinationen av den. När ni väljer plats för er möhippa behöver ni fundera ut vad för slags stil och känsla ni är ute efter. Vill ni ha många möjligheter är en möhippa i en stad att rekommendera. Här kan ni gå och se sevärdheter, äta god mat eller ägna en del av dagen åt att ta hand om er själva på ett spa eller att utföra någon skönhetsrutin.  

Vill ni ha en lugnare dag kan en möhippa ute på landet vara en optimal plats att bara ta det lugnt, äta och dricka gott med vänner. Här har ni dessutom ofta även nära till naturen och kan gå på långa, givande promenader.  

Älskar bruden havet är en möhippa på någon kust eller i skärgården en perfekt destination att anordna en möhippa på. Här kan ni promenera på stränder, bada om vädret tillåter och bara njuta av alla vackert omkring er.  

Lugna aktiviteter till möhippan 

Det finns otroligt många lugna aktiviteter till en möhippa som kan vara väldigt roliga och givande. En vanlig aktivitet på en möhippa är att kidnappa bruden tidigt på morgonen. Det är ett roligt moment där den blivande bruden inte har en aning om vad hon kan förvänta sig av dagen och sätter en bra ton för möhippan.

Om den blivande bruden tycker om träning och mindfullness kan ni starta dagen med en yoga eller pilatesklass utomhus i en vacker miljö. Detta gör att bruden stressar ned efter stressande bröllopsplaner.  

En matlagningskurs gör att ni som grupp får både lära er någonting och äta god mat samtidigt. Här får ni även lära er allt om goda viner och vad för sorter som passar till vilken slags mat.  

Andra lugna och givande aktiviteter för en lugn möhippa är chokladprovning, en danslektion, silversmide eller en klassisk spadag där ni får ta del av avslappnande massage och givande ansiktsbehandlingar.  

Hur ser ni till att möhippan blir lyckad? 

För att en möhippa ska bli lyckad behöver ni alltid utgå ifrån vad bruden kommer tycka om att göra, det är trots allt hennes speciella dag och anpassa er därefter. Vill ni ha ett tema för er möhippa eller tröjor, armband eller liknande som gör att ni syns på stan?  

Gå igenom med bruden över en del saker som hon absolut inte vill ha med på hennes möhippa för att kunna garantera att det inte blir en besvikelse för henne. Tänk även på de små detaljerna och planera möhippan väl så ni inte står på en plats och behöver vänta i långa köer eller att ni har glömt någonting viktigt som påverkar möhippan. 

Lämna en kommentar