Åk till Toscana på smekmånad!

Är den stora dagen planerad, men har ni svårt att komma fram till vart smekmånaden ska ta er? Italien och många av dess städer är kända för den romantiska stämning som många känner när de är där. En av de regioner som är kända för sina otroliga solnedgångar och vackra natur är Toscana. Det finns mängder av saker att göra i Toscana-regionen, och därför kan en smekmånad till Toscana vara precis det ni behöver!

Vart i Toscana man bör ha sin smekmånad beror på vad ni är ute efter, kanske är det vinprovningar eller storstadspuls? Oavsett vart ni väljer att åka så kan vi garantera att det finns någonting för er och er budget.

Upptäck Florens

Florens är en mindre stad om man jämför den med andra italienska städer med sina 380 000 invånare. Mat och shopping präglar staden, samtidigt som dess vackra arkitektur gör att du ändlöst kan strosa omkring och lära dig om dess historia som går långt tillbaka. Här kan ni anpassa era utflykter helt till vad ni tycker är roligt att göra för att upptäcka den romantiska staden.

Smaka på Toscanas viner

Att bo på en vingård är en dröm som många har, och den kan bli till verklighet under er smekmånad! Här finns det otaliga alternativ som ni kan välja på beroende på vad för typ av upplevelse ni vill ha. Kanske vill ni hyra ett mindre lanthus med utsikt över Toscanas kulliga landskap, eller ta in på ett lyxigare hotell där allt finns inkluderat? Möjligheterna är många, men någonting som ni inte vill missa när ni besöker Toscana är dess fantastiska viner, och då främst rödvin som är omåttligt populärt.

Att bo på en vingård kan bli en större utgift som ni kanske inte är beredda att betala. Det finns därför alternativ till att bo på själva gården. Om ni inte vill bo på vingården, men ändå vill uppleva en rundtur bland viner så finns det även endagsturer ni kan göra där ni får gå runt på vingården, se hur vinet tillverkas och självklart också genomföra en vinprovning på några av gårdens mest populära viner.

Hyr en vespa och njut av landskapet

Att hyra bil för att se så mycket som möjligt i området är populärt, men det är något extra romantiskt att åka tillsammans på en vespa som i en gammal film för att njuta av det landskap som dyker upp framför dig. Genom att hyra vespa får ni även känna er som en riktig italienare och får en stor frihet kring vart ni vill stanna till. Glöm inte att ta med er en picknick-filt och snacks så ni kan stanna till där det passar er.

Att åka på en smekmånad till Toscana kommer självklart att kosta mer än om ni genomför smekmånaden i Sverige, men med lite planering och framförhållning så är Toscana ett alternativ vi varmt kan rekommendera för den som vill ha en romantisk semester.

Lämna en kommentar