Hur bjuder man in familjen till bröllopet?

Det är väldigt många bestyr att ha i åtanke när det vankas bröllop. Om man ska gifta sig är en av den första frågan som man bör ställa sig själv hur stort bröllop man vill ha. Detta kan man använda som grund för att kunna avgöra hur stor del av familjen som man ska bjuda in till den stora dagen.

För personer som har en väldigt stor familj kan detta lätt bli ett problem och då framför allt om man har beslutat sig för att ha ett något mindre bröllop. Hur avgör man vilka personer som ska närvara på bröllopet och hur bjuder man bäst in sina nära och kära?

I Sverige finns det trots allt en del traditioner att förhålla sig till och beroende på vart i landet bröllopet anordnas kan det också vara värt att kika på olika alternativa boenden. Hos till exempel Bostadshub.se kan du enkelt jämföra olika val i området. Oavsett vart i Sverige man har hyrt bröllopslokal finns det en hel del intressanta val att göra. Sverige är väldigt vackert och utomhusbröllop står därför på mångas önskelista.

Hur stort bröllop ska anordnas?

När man har beslutat sig för hur stort bröllop som ska anordnas är nästa steg att börja bjuda in de nära och kära som man vill ska medverka. Det är till exempel vanligt att ha färre inbjudna gäster till själva vigseln, för att sedan slå på riktigt stort under festen på kvällen.

Men vilket typ av upplägg man vill göra beror helt och hållet på vilken typ av upplevelse man vill ha. En del föredrar att anordna ett större bröllop även fast planeringen blir mer gedigen och detta även innebär fler måsten. Men man gifter sig trots allt bara en gång i livet och därmed kan den extra planeringen och antalet inbjudna gäster vara värt mödan.

Skapa skräddarsydda inbjudningskort

Även fast sociala medier används i en allt större utsträckning för att skicka ut inbjudningskort till bröllop är det trots allt väldigt trevligt att få ett kort i brevlådan. Detta är även ett roligt minne som gästerna kan spara för att kunna blicka tillbaka på denna speciella dagen som ni firar tillsammans.

Men det krävs inte särskilt mycket tid eller energi för att kunna skapa skräddarsydda inbjudningskort som gästerna kommer att uppskatta. Det finns flera praktiska verktyg och program som man kan använda för att kunna designa skräddarsydda inbjudningskort. Ett exempel är programmet Canva som även är helt kostnadsfritt att använda.

Här kan man välja mellan ett brett utbud av flera färdiga mallar, där man sedan har möjlighet att ändra färg, lägga till personliga bilder och välja mellan mängder av olika fonter. Allt för att brudparet ska kunna skicka ut trevliga inbjudningskort som samtliga gäster garanterat kommer att uppskatta.

Vilken design ska man välja?

Inget bröllop är den andra likt och därför måste också designen man väljer på inbjudningskorten spegla den färgskala och tema som man har valt för sin stora dag. Att ha en tydlig tråd genom samtliga element av bröllopet skapar en bättre enhetlighet och knyter allting samman på ett bra sätt.

Lägg därför gärna ner lite extra tid och energi på att fundera ut hur bröllopet ska utformas innan inbjudningskorten skapas och börjar skickas ut. Detta kommer spara en hel del stress vid ett senare tillfälle.

Måste man bjuda hela familjen på bröllopet?

Om man ska gifta sig är det mycket att hålla reda på och såklart vill man att så många familjemedlemmar och nära vänner ska medverka som möjligt. Men det är även viktigt att man tar sig själv i åtanke och inte bjuder in personer som känner att man måste bjuda in. Det är trots allt brudparets speciella dag och allt fokus ska därmed ligga på att ha trevligt tillsammans.

Familjen kommer förhoppningsvis ha förståelse för att alla kanske inte har möjlighet att närvara på grund av till exempel platsbrist eller att man har en mindre budget att förhålla sig till.

Börja planeringen så tidigt som möjligt

Det kommer ge många fördelar att påbörja planeringen av bröllopet så tidigt som möjligt. Man har tid att bestämma sig över alla detaljer som gör dagen trevlig och har även möjlighet att skapa ett schema över dagen som innebär att allting flyter på bättre och med mindre hinder.

Det är många punkter som man ska ha i åtanke för att kunna planera bröllopsdagen till punkt och pricka, dessutom kan detta bli ganska tidskrävande och är en anledning till att många beslutar sig för att istället anlita någon att planera den stora dagen.

En bröllopsplanerare kan till exempel hjälpa till med att boka boende till gästerna, jämföra olika festlokaler som bröllopet kan anordnas på och kan också hjälpa till med alla detaljer från valet av blommor till inredning och design av inbjudningskort. Man kan lägga det på en nivå som passar ens budget och hur man vill att dagen ska vara!

Lämna en kommentar